kızmın performans ödevi. kızım oyuncak yapmayı seçmiş. bizde birlikte ponponlardan civciv yaptık çok da eğlenceli oldu. büyük kızm ben ve ufak kızım tam bir aile dayanışması oldu. sonuçda bu .çok sevimli oldular. biz çok beğendik umarım sizde beğenirsiniz.
Sunday, 29 December 2013
Wednesday, 18 December 2013
Sunday, 15 December 2013
söğüt dalından kapı çelengi
söğüt ağacı yapraklarını döktü artık bizde bu dallardan kapı süsü yaptık. ilk önce dalları topladık dallar kuru olmamalı ki rahatca kıvrılabilsin. kıvırarak halka oluşturduk.oluşturduğumuz halkayı misina ile sararak dağılmasını önledik. sonrada üzerini çam kozalaklarıyla süsledik.
daha yapım aşamasında olan bir sürü çelenk var. bu arzu arkadaşımın çelengi yakında hepsini gösterceğim. ilk bu çelenkle başlamak istedim yapmak isteyenler hemen deneyebilir. çok kolay ve zevkli bir çalışma.
daha yapım aşamasında olan bir sürü çelenk var. bu arzu arkadaşımın çelengi yakında hepsini gösterceğim. ilk bu çelenkle başlamak istedim yapmak isteyenler hemen deneyebilir. çok kolay ve zevkli bir çalışma.
Friday, 15 November 2013
Aytenin tütüleri
marifetli arkadaşım Ayten yiğeni için çook güzel tütüler yapmış. bebek şuan doğmadı 3 ay sonra dünyaya gelecek. fakat Ayten gibi bir halaya sahip olduğu için çok şanslı.
bunlar buzdağının görünen kısmı. Aytenin daha nice fikirleri ve yaptığı nice güzel elişileri var yakında onları da paylaşacağım sizinle. canım arkadaşım Ayten ellerine emeğine sağlık. herşey çok güzel.
çekiliş haberleri
Tuesday, 12 November 2013
zımbalı çanta
Saturday, 9 November 2013
Monday, 28 October 2013
aloe vera
aloe veranın ne kadar faydalı olduğunu öğrendim bir saksıya diktim bakalım hadi hayırlısı
ALOE VERA “ÖLÜMSÜZLÜK BİTKİSİ”Aloe vera son yıllarda ülkemizde de moda olmaya başlayan bir bitkidir. İnsanlar tarafından çok eski çağlardan beri tanınan ve kullanılan bu bitkinin, yakın zamana kadar ülkemizde bilinmemesinin nedeni, muhtemelen doğal bitkilerimizden olmaması ve saklama usullerinin fazla bilinmemesine bağlıdır. |
Palmiye Merkezi, ülkemizde Aloe vera’nın bitki olarak yaygınlaştırılması için çalışmalar yapmakta ise de, düşündüğümüz Türkiye’de bir Aloe Vera Enstitüsü açmaktan henüz uzağız. Bu yazı serisinde Aloe vera yı geçmişi ve halihazırdaki kullanım alanları ile özet olarak sunmaya çalışacağım. Aloe vera için dünyada her yıl, birçok kitap basılmakta, ayrıca üreticilerin ve imalatçıların sayısı gittikçe artmaktadır. Kozmetik ve Tıpta kullanım o kadar artmıştır ki, Avrupa ve Amerika kıtalarında birçok ülkede, yalnız Aloe vera ürünlerinin satıldığı mağazalar açılmıştır. Aloe vera bitkisi “aloaceae” ailesine ait bir bitkidir. Eski sınıflandırmada “liliaceae” ailesinde olduğu düşünülen bu bitki, lilyum ailesindeki sarımsak, soğan ve kuşkonmaz gibi tıbbi değeri olan bitkiler gibi, tıbbi özelliklerinden dolayı çok yaygın olarak kullanılmaktadır. Bitki dış görünüşü ile bir kaktüsü andırır. Aloe ailesinde 350 kadar tür mevcuttur, bunlardan Aloe vera dışında dördü, tıbbi değere sahiptir. Tibbi değeri olan diğer aloeler: Aloe arborescens “Ağaçsı aloe”, Aloe ferox “Dikenli Aloe”, Aloe saponaria “Benekli aloe” ve Aloe perryi “Curaçao adası aloesi” dir. Palmiye Merkezi seralarında tıbbi değeri olan 4 tür aloe ve bir alt grubun üretimi yapılmaktadır. Aloe vera’nın vatanı tam bilinmemektedir. Kuzey Afrika, Güney Afrika, Mezopotamya ve Yemen kökenli olabileceği ileri sürülmüştür. Muhtemelen ilk çıkış yeri Kuzey Afrika veya Yemen dir. Aloe vera çok yıllık, sukkulen(etsi) bir bitkidir. Fotografta görüldüğü gibi, rozet yapraklıdır. Gençken yaprakları beneklidir, sonra gri-yeşil renge döner ve her bir yaprak uzunluğu 60-90 cm e erişir. Çiçek sapı, 150cm yüksekliğe kadar uzayabilir, üzerinde boru şeklinde, sarı renkli salkım çiçekler oluşur. Aloe vera çiçekleri kısır olduğundan üretimi, yandan verdiği yavruların ayrılması ile gerçekleştirilir. Bitkiler genelde 12-16 yapraklıdır, yaşam süresi 12 yıl dolayındadır. Bitki 4 yaşına geldiğinde, erişkin hale geldiği kabul edilir, yaprak boyu 60-90cm ve her bir yaprağın ağırlığı, 1.5-2 kg a erişir. Bitkinin yaprakları da içeriği bakımından, tıbbi amaç veya kozmetik sanayiinde kullanılacak en yüksek kaliteye ulaşır. Tıbbi amaçla kullanmak için en dıştaki, büyük yapraklar, senede 2-3 defa kesilir. Bitkinin kendini çok çabuk iyileştirme özelliği vardır. Yaprağın kesildiği yerde oluşan yaralar, saniyeler içinde, bir film tabakası ile kaplanır ve yaradan sıvı kaybı önlenir. Aloe vera sıcak ülkelerin bitkisidir. 0C° altında yaprakları zarar görür, -4C° altında genelde ölüm meydana gelir. Ticari olarak Aloe vera yetiştiriciliği yapılacaksa, sıcaklığın hiçbir zaman 0C° ye düşmemesine dikkat edilmelidir. Toprağın geçirgen olmadığı veya çok nemli ortamlarda bitki daha yüksek derecelerde de zarar görebilir. İdeal olarak geçirgenliği iyi bir toprak ve bol güneş gelişmesi için şarttır.
|
Monday, 14 October 2013
Kurban Bayramınız Mübarek Olsun
Tüm müslüman aleminin Kurban Bayramını en içten dileklerimle kutlar nice bayramlar temenni ederim.
Marifetli Hanımlar Klübü
Sunday, 6 October 2013
toz kremşantili kurabiye
malzemeleri oldukça basit olan bir kurabiye. tadı kavala kurabiyesine benziyor oldukça güzel ve pratik
malzemeler:
1 paket toz kremşanti
1 su bardağı sıvı yağ
3 su bardağı un
üzeri için :yarım çay bardağı pudra şekeri
bütün malzemeleri yoğurup istediğiniz şekili verip 200 derecede pişiriyoruz üzerine pudra şekeri tamamdır.
Monday, 30 September 2013
mürdüm eriği reçeli
şimdi tam zamanı olan mürdüm eriğinden reçel yaptım. aşağıda verdiğim tarif üzerine fakat ben yarım kg erik kullandım. kendim için . denemek isteyenlere tarif burada.
erikleri ortadan ikiye sonra tekrar ikiye kestim. akşamdan üzerine şeker koyup sabaha kadar beklettim. sabah kaynattım. fakat şekere yatırdığım zaman resim çekmemişim. reçel kıvamını alınca limon sıkıp kapattım
1kg erik
3 su bardağı şeker
yarım su bardağı su
limon
Subscribe to:
Posts (Atom)